Friday, January 28, 2011

wasiat terakhir dari omel

hai salam sato blogger dan sato fb
haha, tetibe je kan ade selit fb, sebab ramai my friend from fb yg tak da blog pun jenguk blog omel, lebehlebeh lagi di waktu saat akhir begini

haaaa, dia dah datang dah, dah datang,

haaa, cube teke ape yg dtg tuh?
 a) airmata
b) airmata
c) airmata, air mata, air mata

jwpan yg paling tepad c, sebab air mata nya banyak gilak sih
semalam entry omel, omel janji tak nak nanges hari ni kan, tapi sayang seribu kali sayang, hari ni air mata omel mencurahcurah tanpa segan silu

lebehlebeh lagi sewaktu sessi pelukpeluk, salamsalam, nasihatnasihat bersama budak 4sn, semua orang telah melihat omel menangis hari nih, tapi omel tak kesah, omel memang sangat sedih, tersangat sedih, hodoh sungguh kan rupe omel bila menangis kan kawankawan? huhu

so, disini omel ade beberapa pesanan buat kalian semua

1. untuk my special bff ; Fidza Hassan
fiza, omel dah nak pergi ni, nanti bila omel tak da, fiza jaga diri baikbaik, fiza, perpisahan kita ni pasti akan berlaku, cuma masa je menentukan sama ada cepat atau lambat, dan sekarang adalah masanya fiza, kalaw omel tak pegi sekarang pun, nanti bila fiza dah ada kehidupan sendiri, dah jadi isteri kepada seorang suami, kita tetap perlu berpisah sayang, fiza, tahu lah kamu bahawa, perkara yg pertama omel terfikir sewaktu dapat tahu kene pindah adalah kamu. macam mana fiza nak survive tanpa omel, fiza nak kawan dengan sapa, nak rehat dengan sapa, nak duduk sebelah sapa. tapi sayang, ada hikmah nya semua ni berlaku, yelah, sampai bila fiza nak berkepit dengan omel, fiza kene pandai bergaul, nanti dah kerja senang, fiza belajar betulbetul yew, jgn sedihsedih taw syg, sebnarnya fiza lg layak pergi mrsm ni, cuma bukan rezeki fiza kot, jaga diri ye sayang,

2. untuk budakbudak 3rk1(2010) 4sn(2011)
nurhazziq, aku amanahkan dekat ko, tolong tengoktengokkan fiza, jgn buli dia, jgn bagi orang kacau dia, janji dengan aku yew,
afiq arshad a.k.a acad, mungkin aku tak berpelang jadi penolong ko utk jangka masa yang panjang, mungkin dengan khidmat aku yg sedikit ni bole buat orang semua ingat dekat aku, jgn buli wani taw, gelaran ketua tingkatan cemerlang memang layak untuk ko sorang je cad
to all budak lelaki, syafiq, iman, hafiz,azif,roi,adib,ghani,rooban,nik,aizat, amin, ilyas,faizul, dan semua lah,(sori kalaw ada yg tertinggal,ramai sgt la) korang belajar betolbetol, jangan suka wat cikgu marah, aku mintak maap kalaw ada salah silap, aku doakan korang semua berjaya dunia akhirat
to all girls, sori, korang ramai sgt, tak larat nak menaip, belajar pandaipandai ye syg semua, jaga diri baikbaik, jgn lupa omel, omel insyallah tak lupa korang semua, kalaw jumpa kat manamana jgn segan tegur omel, korang pun tahu omel tak sombongkan, tegur ye nanti,
*klaw buat reunion jgn lupa invite omel, raya dtg umah ok

3. budakbudak bas
shima, pida, ecah, ika, suraya, dila, liya, ain, dan semua nya, korang bakal kehilangan seorang penuggu bas yg setia, haha, jgn sedihsedih ye semua, belajar betolbetol, jgn lupa omel, kenangan tunggu bas dengan korang semua adalah kenangan yg paling manis dalam hidup omel, omel sayang korang, take care, jgn nakalnakal

4. untuk Janah sahabat dunia akhirat
sayang, jaga diri baik baik ye, jangan nakalnakal, belajar betulbetul, ipin, hang jaga janah ni taw, jan, tolong tengoktengokkan fiza, ko jgn asek nak berangan je, aku nak spm ko mesti meletop taw, ingat, aku sayang kaw sangatsangat

5. untuk my friend ahmad aqil (no komen,hehe)
jaga diri yew, jangan rindurindu dekat omel, ill call u nanti, kat sini tak boleh cakap lebehlebeh, bahaya, hehe

6. kak atiq
kak, thanks banyak ajar omel about blog nih, nt tengoktengok kan aqil pasto buat laporan kat omel taw,heheh, sayang akaq!

thanks semua,

omel sayang kalian semua!!! will misz u all

kepada insan yang bernama haziq hamzah, maapkan saya, dan sy dah lama maapkan awk, doakan perjuangan sy, jgn tunggu sy lagi

5 comments:

Anonymous said...

omel ko wt aq nges nie,.

Anonymous said...

omel ko wt aq nges nie,.

Cik Seri Omel said...

jgn nanges lah, omel bukan pergi lama pun

mazni md said said...

kat sana belajo btul2 tau.. nti senang2 akak g melaka... tgok omel ok.. xmo nangis2 tau.. kena jadi kuat.. pasal aqil don`t worry babe...
i will miss u dear.. tke cre ok.. doa saja yg mampu akak bg pada omel.

Cik Seri Omel said...

thanks akaq, akq pun take care yew.