Friday, January 14, 2011

mak, omel janji omel takkan,,,


salam semua

encik sudirman nih lah yang anjurkan contest nih

so, maklumat lanjut sila klik ke



salam sayang semua,

my mum biodata:
omel mempunyai seorang emak yang sangatsangat penyayang dan juga sangatsangat tegas dalam mendidik anakanak. mak omel telah dilahirkan disebuah negeri di utara semenanjung malaysia kirakira 42tahun yang lalu(dihitung serta dicongak umur mak omel baru 25, hihihi).mak omel telah bertemu jodoh dgn abah omel kirakira 20tahun lalu(ta yah cite lah mcm mane jumpe, hihi). mak omel seorang full time house wife yang bekerja di mahligai kesayangan kami sekeluarga. mak omel mempunyai tiga cahaya mata. dua orang hero dan seorang puteri. along, 19tahun, di politeknik merlimau, omel ,16tahun di smk simpang rengam, aiman, 11tahun di sk seri machap. 

kenangan manis dan pahit bersama my mum:
terlalu banyak kenangan pahit dan manis kami lalui sekeluarga.terutama bersama my beloved mum.sebab mak omel mempunyai naluri wanita dan naluri keibuan yang sangat tinggi. mak juga lah yang terpaksa mengadap muka daan melayan kerenah kami tiga beradik. mak juga lah yang bertungkus lumus menyiapkan kelengkapan kami dari sebelum pergi ke sekolah sehingga nak tidur malam. memandangkan kami tiga beradik sangat nakal masa kecikkecik dulu, jadi mak pun layan kami dengan sangat tegas.walaupun dahulunya kami sangat tak sukka mendengar bebelan mak(rap ala ala joe flizzow tuh), tapi sekarang kami sangatsangat sedar yang bebelan dan ketegasan mak dulu telah berjaya membentuk kami menjadi anak yang berguna.

kenangan manis omel dengan mak apabila tanggal 23 disember 2010 yang lalu omel telah menghadiahkan mak keputusan pmr yang cemerlang. pada hari tersebut, omel ajak mak teman pergi ambil result di sekolah, tapi mak menolak dengan alasan mak banyak kerja and she told me once i know my result, pliz contact her.
tapi omel tahu, kenapa mak tak nak teman, sebab mak tak nak air mata mak tumpah depan omel jika omel tidak berjaya mencapai keputusan yang omel impikan.mak tak nak tunjuk kelemahan mak depan omel. bile omel dapat tahu je result, omel terus call mak i told her i had got my perfect score, ayat yang mak ucapkan sejurus omel call, ''alhamdulillah, taniah mel, sayang anak mak!''. susah nak dengar mak omel cakap sayang anak mak, sebab mak omel jarang tunjuk kan kasih sayang ya pada kami sebab takut kami terlalu manje, tapi dlm mase yg same omel tahu mak sangat sayang kami. mak juga banyak simpan rahsia omel, semua yang berlaku dlm hidup omel seharian mak jugak tahu.

mak juga antara insan yang paling paham akan kehendak diri omel. mak juga menyokong semua yang omel lakukan. tapi, jika ape yang omel buat tuh tak betul, mak akan tegur dan cara mak tegur tuh amat menyenangkan omel. mak juga sangat berterus terang dan tidak pernah menyimpan dalam hati. itu yang membuatkan omel rase senang sangat dengan mak.

kenangan pahit pula, banyak sebenarnye, sebab omel terlalu nakal mase kecikkecik dulu,mak selalu marah omel. tapi omel paling tersentuh bila omel tengok mak menangis sebab kami ni nakalnakal. mak menangis bila dapat tahu along nakal dekat sekolah, along sakit mase jatoh motor, omel melawan cakap mak, mak pun menangis bile tengok omel menangis mase tak dapat result upsr yg bagus.

 omel janji dengan mak omel tak kan buat mak menangis lagi. omel tak kan wat mak kecewa. omel janji omel akan jaga mak sampai akhir hayat mak. omel tak boleh bayangkan jika suatu hari mak terpaksa tinggalkan omel. omel sayang mak sangatsangat.mak, ampunkan dosadosa omel pada mak yew, omel sayang mak.


my beloved mum
de black one yew


my mum and my dad



my big family
without along,
he act as our cameraman


 


along, and mum

oke, tuh sajaa lah yang omel nak cerita, omel bukan nak menjaja cerita pasal family, but, this is one of my way to show that im very appreciate and proud to them, love u mum, love u dad, love along, aiman, love semua.

5 comments:

whitecappuccino said...

cantik mak omel..

Cik Seri Omel said...

haikk, mak omel jeh kah? hehe, mak omel is totally taken yew, hehe

M.Z.Z said...

omel!!!
ada kala nyer blog ko ni wat ak geram..
tp..
ble ak ingat blek smue 2..
ak nk menagis pown ad..

sudirman said...

sedih..teruskan menyanyangi mak anda yer..dah masukkan link blog awak ke dalam list blog join contest

mr.syazwan said...

cerita cinta ibu yang begitu indah

pasti ibu anda kagum dan terharu

bila membacanya kan

gud luck ye..

=_=