Wednesday, March 16, 2011

the meaningful of 14

14.03.2011

tarikh yg sangat bermakna buat omel,
setelah sebulan seminggu terperap di asrama,
kini, omel melepaskan sayap kebebasan selama seminggu (je)
so, sebelum balik, omel dah contact exclassmate omel di smksr
ajak hang out, gathering bagai,

so, organizer nye fidzah dan nurhazziq,
pada mulanya nak kluar pada 17,
tapi, dicepat kan atas alasan tertentu,
so, yg join gathering ni seramai lebeh kurang 14 org,
walaupun tak seramai yg di sangka, gathering ni tetap best,
happy, dapat melepaskan rindu omel pade kawan-2
dah lame tak dengar lawak jenaka diorang,
dah lame tak ketawa same-2
dah lame tak rase bengang and geram dekat diorang
ape pun syg korang

gathering dimulakan dgn tgk wayang
bayangkan lah apabila seramai 14org pergi tgk wayang,
maka nak decide movie pun dah susah,
ade yg nak tgk cerita 127hours, ade yg nak tgk kembar siang
macam-macam lah,
last2 kitorang pilih hikayat merong mahawangsa
sebab ape pilih cerita ni sebab cerita berkisarkan sejarah,
cerita pertama melayu yg omel rase best
walaupun ramai yg cakap cerita melayu semuanya typical lah
semua jalan cerita same je lah
tapi, tak pe support our industry
so, bayangkanlah, betapa panjang nye ticket yg kami beli
akaq dekat kaunter tu dah senyum simpul
peduli ape omel, yg penting kami bahagia
omel suggest pegi lah tgk
not bad oke!
at least tahu sejarah kan

then acara diteruskan dgn shopping ringkas,
about half an hour je lah, (budak laki dah bising, ngadu lapo)
so, nak decide nak makan ape pun susah
masing-2 keluar dgn bajet yg ciput,
so, makan lah pizza hut,
bayagkan, apabila 14 org serentak makan pizza hut
mak aiii, kecoh nyee
tapi tu yg best (walaupun muka agak tebal jugak)
after that, we are going to bowling centre
antara aktiviti yg paling best lah nih
bole tgk aksi nurhazziq yg bajetnak baling ala-ala pro, then tetibe terpeleset
mmg lawak, pic nur jatuh sempat di capture oleh acad,
tapi acad tak upload di fb nye lg,
actually, pic di camera omel pun belum sempat di upload,
maybe jumaat kot.
oke, bowling utk game pompuan omel menang dgn 81points, 2x strike
amacam? percaya tak? huhu
game laki tak pasti sape yg menang antara syafiq atau haffiz
dyorg ntah berapa kali strike agaknya

so, omel tunjukkan pic nye je eah, ni pun amek dr fb fidzah
credit to fidzah



loves all of u
muaahhh
nanti kite hang sesame lg ea


LOTS OF LOVESSS
MUAH!

3 comments:

fRaMe+LenSeS said...

seronoknya omel nadh tgk.. hihi.. ;) salam lawat dari Nadh.. ;)

Cik Seri Omel said...

huhu, mmg seronok nadh, org kate waktu skolah menengah ni lah yg paling best, so, enjoy it

malfunction_x said...

omel,,,hee...
sowylah,,,nureen bru je tau yg blog nie,,,
pndai sastera omel,,hee,,bleh wat buku,,huu
t kt hang out agi,,jb ke,,hah(macam boleh jek mama bgi)
k omel,,jge dri bek2 kat sne..