Wednesday, March 16, 2011

New Life in AG

salam 1blogger semua,

oke, memandangkan omel dah janji nak story about MJSCAG,
so, now, omel tunaikan janji tuh.
ni pun agak terlambat untuk story mory, yela, alya baru upload pic,
kalaw ade pic baru sedap nak story mory nih

oke, start with first week,
hurrmmm, orianted week,
not bad
but, a little bit boring lah,
mmg omel benci sgt dgn orientasi ni
kat smksr pun omel tak suka, dkat AG pun omel tak suka
BORED!! (lagu negeri Melaka tak hafal lagi, lagu Johor dah dkat nak lupe)

2nd week,
minggu activity tak silap
boleh tahan, tapi penat,
tapi pape pun, homeroom omel best
homeroom Cikgu Nurashikin Amir
p/s: fyi, homeroom ni lebeh kurang program anak angkat lah, dlm satu homeroom ade 15pelajar boys+girls dibimbing oleh seorang guru, so segala masalah dikongsi bersama, macam adik beradik dah taw
homeroom Cikgu Ashikin:  pres; Nazri, vice pres; Fatanah,  Paan, Syafiq, Lukman, Ali Haziq, Syukri, Wawa, Qistina, Omel, Wan Adilah, Ain Syukriah, Yasmin, (kkalau ade yg tetinggal, minta maap yew)

3rd week n seterusnya,
start lah belajar di 4 ENGINEERING
4 engine(vroom, vroom,) sgt best
meriah, walaupun lebeh keanak-anakan (4sn matang)
klas 4eng diterajui oleh syarool(president) yg sgt garang, takut wooo
dibantu Alya cumel(vice pres), alya sgt baik, peramah, suka kawan dgn alya
dan rakan-rakan yg lain, sgt meriah
tp, study, a little bit tension lah,
first sebab sgt laju,
2nd, cikgu boring cket
3rd mengantuk
4th, kawan-2 tak berapa meriah time belajar tuh
over alls oke lah, i try to adapt dgn new situation
hopefully bertahan lah

roommate,
best! ade syafiqah a.k.a chika, syahira izzati, atikah,
best lah diorang ni, cume dgn atikah kurang rapat cket,
tak tahu nape,
kat bilik, kitorang selalu karok sesame,
selalu cite pasal love, selalu gossiping
astafirullah,

oke routine omel setiap hari bermula jam 5pagi,
omel akan kejut chika bangun teman omel mandi,
then, around 5.10a.m continue tidur,
pukol 6.10 siap2 ge surau, solat subuh
then smpai petang pukol 4.30 baru bole balik asrama
time tu, ade yg tido, ade yg basuh baju,
kalau omel prefer baring-2 je, mesti orang ingat omel prefer tidur
tak! omel tak leh tidur after asar, nanti migrain
girls dkat AG ni tak suka riadah, pemalas kan
tapi badan kitorang maintain, hahah, kalau omel mmg maintain gmok lah, haha
pkol 7 pergi dinner, and after isyak pergi prep,
11, abes prep, 11.30 ligths off and sleep
kdg2 boring taw, routine yg same je, tp ok lah

thanks to FIDZA n AQIL coz alaways support me di saat dan waktu yg genting hari tuh, love both of u

here are some pic in AG, kredit to Alya(vice pres 4eng)


our class




classmate


ni syeera,
syeera yg selalu teman omel ke mane saja
24hour dgn syeera
love u dear

time for makan lempeng




yg ni chika, roommate omel
suke kawan dgn chika,sempoi
lebeh kurang fidza
chika, love u lah dear
salam kenal dear


thats all, to be continue,,,

1 comment:

-azmin azman- said...

omel , aku garang sgt ke ??
aku dh try nk jd pres yg tebaik tp aku taw aku x mampu nk wt smua tu ..
sorry law aku ade wt slah ngan kaw especially time aku jd pres dlu ..
aku hanya manusia yg lemah & slalu alpa ..