Monday, May 30, 2011

7 Hari Mencintaiku

hai everyone,
meet again,
sorry lah petang-2 mcm ni baru dpt idea nak menulis
pagi tadi tak sempat nak fikir langsung,
bangun je terus ngadap novel, malam tadi tertidur pukul 3 pun tengah bace novel
omel have done it for three days, hebad tak? its ok lah coz page nye 1050, ko hado? tak hado kan? hehe
ni kira first time omel ngadap buku setebal nih, first time omel bace novel yg mengadungi 1050 muka surat, 
kira thumbs up jugak lah, sebab kdg-2 bila page tebal-2 ni jalan cerita dah mula melalut, dah mula bosan, kalaw ditambah perisa dgn ayat tak best lagi lah konpem-2 takat 10 page je omel bace, nak tahu novel ape? oke, bila omel cakap, uolls must grab it at the bookstore taw, now! haha pomote cket, 

7 HARI MENCINTAIKU

penulis: Siti Rosmizah
penerbit: SR Publication
harga: RM 32.90 sem. m'sia 
          RM 35.90 sabah s'wak
tebal: 1050 pages
sinopsis:
cerita ni mengenai sepasang suami isteri Khuzairi dan Mia Adrianna yg disatu kan secara mengejut. Khuzairi yang menjadi bidan terjun sewaktu pengantin lelaki melarikan diri ketika majlis akad nikah diminta oleh bapa Mia untuk menggantikan tempat Khalil itu. Mia yang kasihan melihat papa nya yang telah uzur sanggup menunaikan permintaan papanya walau pada hakikatnya dia tidak merelakannya. namun begitu, disebalik ketidakrelaan Mia mengahwini Khuzairi, tersimpan satu rahsia tentang suaminya yang menyintainya sejak pertama kali melihat dirinya ketika memasuki tingkatan 1 12tahun lalu. namun ketika itu, dia sedar dan dia tidak meletak sebarang impian untuk hidu bersama bidadari tersebut. suratan dan ketentuan Ilahi, mereka disatukan tanpa diduga. walaubagaimanapun, Khuzairi perlu mengharungi pahit getir untuk meraih sedikit kasih dan kepercayaan dari isterinya, Mia. walau dicaci dimaki diherdik oleh ramai orang termasuk keluarganya sendiri, Khuzairi tetap menjalankan tanggungjawabnya seikhlas hati. setelah sinar bahagia menyinari kehidupan mereka, rumahtangga mereka tetap diuji, mampukah Mia untuk meraih kasih dari suaminya walau selama  7 hari sekalipun? 7 hari mencintaiku mengungkap segalanya.




best taw, belilah, omel bagi 4 out of 5 stars, not bad taw
ekceli, omel memang jadi kan Siti Rosmizah sebagai idol omel dalam bidang penulisan
lama betul omel tak menulis, sibuk sikit dengan study, but, omel akan try carik masa terluang untuk teruskan menulis

much loves: omel
 

No comments: