Sunday, May 29, 2011

oh PLKN!

plkn? plkn? plkn?

mesti semua pelik nape tetibe cakap pasal plkn kan?
oh omel, ape yg kau mimpi ni? ni mesti kes bangun dah tengah hari then mimpi bukan-2
(hahah, kantoi bangun ambatkan, haha)
actually, dis entry, dedicated to Aqil,

actually, aqil telah disenaraikan dalam pelajar yg layak menyertai PLKN siri 2/2011
mase dy check, dy guna sms je, ayat nye menyirap bagai

"TAHNIAH! ANDA TELAH TERPILIH UNTUK MENYERTAI PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA 2011."

cube teke, ape reaksi aqil?
happy?
memang happy sgt,
hahah, kesian aqil,
dari awal tahun 2010 dy dah cakap dy harap dy tak dpt PLKN,
tapi, kuasa Allah, Allah suka menguji kita, Allah takdir kan aqil dapat,
memang masa 15.5 arito dy berat ati nak pergi,
omel pun slow talk, omel cakap, dekat situ lah kita kenal diri kita
ape yg mampu kita buat, ape yg kita lemah, then perbaiki kelemahan, polish kite punye kelebihan
kita jadi lebih disiplin,

dy pun kata dy redha, omel pun lega bila dgr dy cakap cem tuh
sebagai seorang sahabat yg baik,(sahabat? sahabat lah sgt, ayat ta menahan, haha)
omel dah jalan kan tanggungjawab omel untuk menasihati perkara yg sedia dgn kebaikan nnya

so, tadi sempat lah berbual sekejap dgn aqil, coz dy bawak phone
tp bole pakai dr pukul 5ptg sabtu hingga 5ptg ahad.
so, korek punye korek, omel dapat tahu aqil HOMESICK
mcm nak pecah perut dgr aqil homesick,
dy complain, smua tak best,
dari aktiviti nye, sampai lah dorm sekali
dy kata panas dorm dy to
maklumlah, pusat dekat tepi pantai, dekat pahang
tapi omel tak ingat ape name tempatnye

dy tanya omel, cube omel teke ape maksud PLKN?
omel pun cakap lah program latihan khidmat negara
dy kate mmg lah,
tapi kalaw nak lebih tepat PINTU LALUAN KE NERAKA
masya-allah, ketawa sampai meleleh air mata
punya lah di tak suka sampai macam tu skali gayanya

dear aqil,
sabarlah di sana ye,
omel harap aqil tabah menempuh nya,
ta mao nanges-2,
ta mao homesick-2,
janji taw!
u gonna have to be there for 11weeks
but, now u have 9weeks left, rite?
so,
be strong there!



p/s: aqil tak renti-2 doakan omel supaya dpt pergi plkn 2013, dy soh omel rase, huhuh, omel tak kesah dpt perhi tak dpt pn tak pe,

No comments: