Friday, June 3, 2011

Salah ke doa untuk suami mase kite baru form 1?

hai semua,
semalam tanpa entry kan?
ekceli omel just bw jeah semalam, carik idea,
lagipun semalam puase, malas nak perah pale otak, banyak pakai tenaga taw (ececeh, ayat tak leh blah)
ekceli ari ni pun omel puase lagi,
mesti korang egt omel puase ganti banyak sgt and tak habes-2 lagi
isy, korang ni memang teruk lah,
ape pulak puase ganti, puase sunat taw (sambil tu jamak dgn puase ganti sekali,hehe)
korang na tahu tak nape omel puase sampai dua hari turut-2,
ekceli, hari ni, 1st rejab taw
ustaz dekat mrsm ag ckp, puase 1st rejab baguih bebenau, (haha, sejak dok melaka nih, dah melekat loghat sana)
so, memandangkan 1st rejab jatuh pada hari jumaat, kene lah ade puasa yg mengiringinya
hari jumaat tak leh puasa, tak silap omel makruh kot,
so, omel iring dgn puase khamis, khamis sunat puasa,
kalau tak salah omel, ustaz ckp puasa 1st rejab ni fadhilat dy, allah memakbulkan doa pada 1st rejab tuh
so, malam tadi after maghrib omel doa banyak-2
ape omel doa?
semoga dapat husband baek org nya, macam Seth Tan ke an, hahah, pengaruh nora elena, dah terikut Mr.ben pulak
sebenarnya tak salah taw kita nak doa dapat husband yg baek dr kkita kecik lg, bukan nya tanda kita gatal, bukan nya kita ni macam tak sabar nak beraki,
ekceli dr omel form one masa tuh pergi darjah khas (djh khas ni ade dekat johor je, kelas agama taw ni, kalaw dpt gred pangkat 1 dh bole jadi ustazah lepas spm)
 pagi-2 wat lah solat dhuha, ustaz omel pesan, doa dapat suami yg baek-2 kelak,
ustaz kata kene doa dari sekarang, sebab kita tak tahu bila allah nak makbulkan doa kita,
kalaw cepat, esok pun dah termakbul, buatnya lambat,
time tuh lah nak kawen time tuh jugak nak doa, memang payah lah, tuh yg dy pesan awal-2,
haha, wah sudah jauh mnyimpang nih, tadi citer pasal 1st rejab ni cite pasal bakal suami omel si Seth Tan tuh, wah terlebeh sudah, haha,
oke lah, kita citer next entry (waa, ade sambungan pulak ea), kang panjang lak entry omel nih

No comments: