Saturday, August 27, 2011

CINTA. salah siapa?



salam semua,


ape yg korang fikir tentang pic nih?

one word yg akan membawa padah?
or
terselit seribu kebahagiaan dalam nya?


cinta itu,,,
anugerah dari Yang Maha Esa
ia wujud dalam diri setiap manusia
ia wujud tanpa dipinta
ia hadir tanpa diduga

cinta itu,,,
datang tidak dipaksa-paksa
sewaktu kita mengharapkan ia hadir seperti air,
yang suci, tenang, mendamaikan, 
tetapi,,,
ia hadir seperti api,
membakar sanubari, 
merobek-robek jiwa yang terlalu naif

cinta,,,
sewaktu kita harapkan ia hadir seperti angin,
yang menyejukkan, yang membelai,
tetapi,,,
ia hadir umpama badai,
yang meranapkan, memusnahkan
punah segala impian

tetapi,,,
cintu itu,,,
sempurna!

cinta,
tidak saling memiliki
tidak perlu mengharapkan balasan
tetapi penuh keikhlasan.

cinta itu indah,
sebaik-baik cinta,,
adalah cinta kepada
Sang Pencipta

oke, back to that word,
kenapa omel cite pasal cinta
oke, actually, omel ade join kursus kepimpinan
sebagai pemimpin,
kita kene tunjuk teladan yg baik kpd anak buah kita
so, one of the things
issue couple,
oke, take it serious ea,
sekarang ni daah macam trend kan remaja sekrang dok couple
so, tak ketinggalan jugak budak-2 maktab omel tuh
so, last day program nih,
kitorang telah di brainwash or di basuh dan sental-2 senang cite
oleh kaka and abe faci kami
kaka erod and abg iki
oke, i admit it, 
omel agak terase
*bukan setakat agak, mmg terasa pun
oke, sepatutnya benda ni tak berlaku kat omel yg mane telah menjadi seorang pemimpin
*sepatutnya bukan omel sajaa, but, everybody
but, omel ade alasan omel, omel ade hujah omel sendiri
*tapi, hukum Allah, kita tak leh persoal kan
selama ni omel rase ape yg omel buat betul,
satu jeh, sebab niat omel tak salah
*but, remember dek, niat tak menghalalkan cara
so, now, omel dalam keadaan yg berbelah bagi
 antara hati dan jiwa omel 
dengan
hukum Allah
satu perbandingan yang cukop besar
omel memang really2 appreciate to both of them lah
'coz banyak menyedarkan omel
walaupun kini omel tengah tersepit dan dalam dilema
hahaahaha
tapi, omel rase keputusan tuh tak bole di ambi secara drastik dan terburu-2
kelak padah pada diri omel sendiri

*to kaka erod and abg iki,
azrin, maseh ingat pesanan terakhir kaka and abe on the last day tuh
thanks sebab banyak menyedarkan azrin
insyaallah, azrin akan buat keputusan yg terbaik
untuk kebaikan dan kebahagian semua org

p/s: azrin bagai, hahah,
mereka tidak ketahui akan nickname ku ini


*semoga cinta membawa kita ke syurga

No comments: