Friday, September 2, 2011

Malu nak amek duet raya '_'

salam dude and babe,

how was ur hari raya?
 hurmm, so tired today,
hari nih dok follow my parents round the world, hahah
round dalam johor jugak, pegi umah auntie and uncle sekalian
also grandpa and grandma yg hensem2 dan cun2, ( atok sedara yuuu)

ekceli, tak banyak mane pun umah yg kami ambush
*kami disini membawa maksud segerombolan adek beradik my daddy
alaaa segerombolan je, tak ramai, berapa kerat jeh
kalau dibilang pakai jari,
ada lah dalam tujuh lapan kereta haha
kasihan sama itu tuan rumah kene kasik layan sama kami yg begitu hamat ramai laa

dah lah jalan jammed, masyallah,
kebas kepala lutut ceq nih dok dalam kete lame-2
hahaha, ekceli omel pun tak paham kenapa manusia nih time raya baru nak berlonggok bejalan ramai-2
cube lah time-2 puase tuh pakat ramai-2 pi singgah sahur kat rumah depa
haha, ni lah orang kita, time raya dah boleh makan baru nak pegi ziarah,
time puase masing-2 lupa mentang-2 kat rumah makcek pakcek korang tak de makanan kan
time tu lah korang konon nya beribadat di rumah pagi petang siang malam, hahaha

oke, ekceli, bukan niat nak membebel, tapi kadang-2 cuma terfikir mcm nih lah
tapi, tuh lah dah nama adat, orang melayu kaya dgn adat, sanggup mati anak asalkan adat mereka tak tergadai

ekceli *asek ekceli je dr tadi, hahaha
this is my first year pergi round da world,
before this raya mmg duduk terperap dalam umah,
keluar pun dgn kawan-2 je,
my daddy and mummy je pergi umah sedara mara,
tahun lepas, adee alasan nak exam *PMR time tuh
tahun nih tak de alasan,
tahun depan maybe bole create alasan baru, nak SPM ke
tahun depannya lagi, mane tahu dah fly ke Manchester * University of New Hamsphire.
aminnnn,
so, maybe dah busy, at least ade lah pengalaman menjelajah rumah pacek macek sekalian, hahaha

hurm, the experience was not so bad
oke lah, seronok, meriah *konon nya
tapi sometimes agak blushing bila pacek macek menanyakan umor omel berapa
*bukan hape, diorang nak make sure omel layak tidak mendapatkan duet raye dr mereka
kalo nak bagi, bagi jelah, sudi menerima, kalo tidak tak payah nak menanya, haha
mmh malu lah bila berhadapan dgn situasi ini, nampak sgt muka ala-ala mak orang,
haiiihhh nasib badan kan, hahaha

so, sebagai langkah selamat omel salam tuan rumaah, then terus blah laju-2
sebab malu nak amek duet raya dari mereka, muka dah tak layak
ade jugak cousin omel buat perangai tak senonoh pergi mintak,
omel maintain cool je, ala tak kesah sgt, duet raya nih habes wat topap je nt
better mintak banker a.k.a my beloved dad, hehee

so, conclusion untuk hari ini,
DUET RAYA TAHUN NI SIKIT  '_'

No comments: