Friday, October 14, 2011

Future Leader in Tumpat



hye, salam uollss,
oke, finally, dapat jugak menaip untuk entry nih
actually dah lame terpendam hasrat nak menaip entry nih
tapi, nak wat cam neh, kat maktab tuh tak leh online, huhu, naseb badan kan

oke, meh kite mula stor,
nape lah omel excited sgt nak publish entry nih
coz dis is the best experience omel sepanjang jd student mrsm nih

oke, actually, we are going to MRSM Tumpat, Kelantan
omel pernah lal kat sini mase tahun lepas, time tour 1Malaysia dgn family
so, time tuh, omel daah apply mrsm, tp bukan tumpat lah
sekali tengok mrsm tumpatt, mak aihh, cantek, besar,
maktab baru lah kan, omel cakap dgn abah,
omel nak jejak kan kaki jugak kat sini, 
abah ckp jauh sgt lah omel, cem mane nak balek nt, susah
oke, omel diam jeh

tetibe, one day tuh, teacher mushala call me, 
coz i'm selected for
KONVENSYEN KEPIMPINAN DAN SAMBUTAN KEMERDEKAAN MRSM SE-MALAYSIA
di MRSM Tumpat bermula 11.09.11 sehingga 15.0911
lebeh kurang seminggu.

oke, perjalanan kami dijangka mengambil masa lebeh kurang 12 jam,
bertolak 7.30 pagi,  dan dijangka tiba lebeh kurang puukol 7 malam
oke, jalan punya jalan, tak sampai-sampai, tidur bangun tidur,
nyanyi tengok movie, semua dah wat, tp tak sampai-2 jugok, 
lastly, benti dinner, pukol 8lebeh and time tuh still kat Terengganu, and tak kluar lg dr t'ganu
dlm hati omel dah terdetik, memey tak sempat nak dengar taklimat kalo mcm nih
coz taklimat start pukol 9 lah mcm tuh,
finally, sampai di Tumpat tepat jam 11.00 malam waktu tempatan (bajet mcm dh masuk thailand jeh)

kitorang adalah last kontijen yg smpai pd malam tuh, hebad tak hebad? haha
so, sepanjang seminggu berkampung disana banyak yg kitorang dpt,
and antara pertandingan yg kitorang join, pameran kemerdekaan, busana tradisional, muzikal patriotisme and dokumentasi sejarah kemerdekaan.
and yg menang just dokumentasi, 2nd place, not bad lah.
antara aktiviti yg kitorang join, water confident on the first day,
mmg lawak, lagi-2 part berkayak, omel sampai tersangkut kat pokok kelapa sawit,
mmg memalukan, luckily budak laki dah balek maktab time tuh, kalo tak mmg kene bantai gelak jeah
other than that, ade ceramah adab dan adat warisan, time tuh ade jual beli pantun, omel beli sekali time tuh,
ade gak pengkisahan sejarah oleh sejarawan, iaitu vet69.
vet69 nih lebeh kurang askar yg berjuang untuk negara menentang komunis time tuh
sedih omel dengar kisah diorang, even sedih-2 pun sempat lagi terlelap, hahaha, teruk sungguh
balek tuh ade cite kat mak pasal vet69, then my mum said arwah atuk omel adalah salah seorang pejuang vet69 time tuh yg berpangkalan di ulu kinta perak, nt ade mase omel cite pasal ni panjang lebar yew.
kenangan yg omel ta leh lupa apabila kitorang baru samai ni, pukol11 tuh terus check-in
tak sampai satu jam lepas tuh kitorang terus kluar and practice untuk muzikal
kitorang kurang preparation coz masa nak pergi tuh bertembung dengan majlis sambutan hari raya kat maktab, tuh yg kelam kabut cket,
practice lebeh kurang pukol 3 baru balik bilik, and tup-tup sedar dah pagi, and tak turun subuh, hahah, kene marah lah dgn teacher mushala, sorry teacher, heheh, we promise we didn't do it again.
kat sana mmg tiap-tiap malam tidur lambat pukol 3 pagi, tapi as the leader, kitorang kene maintain even kitorang still manusia biasa gak, huhuhu.
yg paling menyedihkan, kat sana omel tak leh telan masakan diorang sampai lah omel kene gastrik sepanjang mingu tuh, plus dgn pms and period pain on the last day,
mmg sakit gile and badan ni rase tak bermaya sgt, tapi stok ubat banyak, jgn risaw.

oke, tuh jeh kot yg na dikongsi, meh layan picca,
haa, kat sini smua gambar atas dasar kerja and professional,
jgn timbul kan pape kontroversi, -tq- heheh

presented:




model kepimpinan 
mrsm alor gajah

nih handmade by qistina
mmg berseni org nyeh,
kitorang buat una kotak je taw,
last minute, hahah
but i like it 


oke, 
ni lah senarai name semua peserta kontinjen MRSM AG
semua yg bakal bergelar pemimpin negara
10 or 15 tahun akan dtg
omel, no5 tuh, nampak tak? heheh
no3 tuh president Badan Wakil Pelajar MRSM AG

p/s: no2 tuh anak pengarah kot, jgn main-2



a big clap for our tulang belakang

Teacher Mushala
teacher yg banyak bertungkus lumus demi kitorang smua
tak tidur malam layan kitorang
pagi-2 dah panjat asrama kejutkan kitorang
thanks teacher, love u
teacher kami ni sporting habes
suka bergambar, and amek gambar,
majoriti picca kat sini teacher yg amek kan
terer kan?
p/s: single lagi taw, heheh


mempersembahkan kelapan-lapan pemimpin 
MRSM Alor Gajah
bersama guru penasihatnya.
sorry, coat omel tuh slack cket,
photographer tak tegur pun,
 omel tak perasan langsung taw



the first activity,
water confident and kayaking 
cube tengok betul-2, 
ade rupa mcm ninja turtle yg katon pagi-2 tuh
hehe, guys, sorry,
tapi seriously, life jacket kitorang mmg laen dpd laen,
satu-2 nye maktab yg guna life jacket biru and also design mcm tuh
huhuhu
MRSM Alor Gajah, MRSM Terbeza

peserta perempuan sewaktu water confident
maintain ayu, bhahahaha


wawa and qis kayaking
diorang terer,
laju jeh, 


omel dgn shuhada
tak bergerak-gerak
sampai amek pic pun masih still kat tanah
lawak lah



muka kepenatan setelah berkayak
yg paling penat part tersangkut kat pokok
hahaha


next, pertandingan busana warisan 1Malaysia
kitorang dpt busana jawa,
and ni lah hasil nya
omel terpaksa berkorban jadi model
huhuhu
tapi bangga, mmg anak jawa kan
cuma tak reti langsung cakap jawa
aiseh
to teacher: bukan pengantin jawa tapi model je ye
statement tuh kurang betul hehe



hahahaha
bantai gelak dulu,
ni lah part yg paling memalukan
apabila terpaksa menari jawa
kayu!
dah lah last minute wat preparation nih
sumpah mmg gelak je tak habes
tak pe lah,
pengalaman.


model bersama orang kuat belakang tabir
make-up artist, teacher mushala
and dibantu oleh para pejuang nye
hasil nye muka omel jadi lagu tuh lah
hahaha, thanks korang coz dah mengerjakan muka omel
huhuhu



ni mase balek,
melawat muzium batu, kelantan
best!
banyak lagi pic kat sini tapi tak larat nak upload nye
huhuhu



ni mase closing ceremony,
habes je majlis,
kitorang terus serbu stage
and jadi maktab pertama yg dok posing maut kat situ
hahaahha,
teacher paling sporting 



3dara mrsm ag



mr.president a.k.a daddy
(yg pegang board mrsm ag tuh)
bersama anak buah nya



ewaaahhhh
batu and wawa tengah syok menari
orang dok ralit tengok rebana ubi,
dy wat show kat belakang
luckily tak de yg campak duit syiling kat situ
huhuhu



hahaha,
no comment,
hilmi saroni a.k.a cj  
cuba menyampaikan sesuatu 
tapi omel tak faham lah
hhaha


oke, tu saja untuk entry kali nih,
dah cukup panjang omel rase, hahahah
terlebih-lebih anjang nye
dua jam menaip sampai kebas dah nih
oke,anyway, thanks to semua yg banyak menceriakan hidup omel
love uolls, till then
muah, bye-2 


2 comments:

AiNa Ayup said...

salam...
igt lg tak yg mse otw nk pegi mrsm tumpat uh kan, ad stud dr mrsm betong n mrsm tawau tumpang sekaki dlm bas mrsm ag??and i am one of them..hehe..klo msih igt laa..

patutla bila bca entry ni hati dok kata ,"eh,rse mcm prnah alami situasi cggini..singgah dinner kat ganu,n antr last mrsm yg smpai kt mrsm tumpat"..hehe..
mne taknya..satu bas rupanya...

Cik Seri Omel said...

really? nice moment kan di mrsm tumpat tuh? hope to see you as a leader soon