Sunday, November 6, 2011

Berkorban untuk Pengorbanan

salam to all muslim in Malaysia and also all over the world,

selamat menyambut hari raya Aidiladha.

hari raya aidiladha juga sinonim dengan korban or pengorbanan
korban, lebih bermaksud kepada korban binatang ternakan dibelakang rumah anda sekalian
p/s: ayam tak termasuk ye, hihih

pengorbanan pula luas erti nya
bagi omel, pengorbanan untuk tahun ni sgt besar maknanya

- berkorban dari satu kebahagian duniawi kepada satu yang lebih menjamin
thanks kepada mak abah sebab hantar omel masuk MRSM tu
mungkin dulu omel tak nak gi sana, sebab omel dah selesa dgn keadaan omel waktu tu
omel mmg dah sebati dgn kehidupan dulu,
jiwa omel pun dah tertanam disitu,
tapi, demi mak dan abah, omel korban kan kebahagian omel,
dan sekarang omel nampak reason nye,
chance will come once and only, so grab your chance since it  still open for you,

- berkorban satu perkara yang tak pasti,
omel berkorban banyak perkara dlm study,
and omel harap pengorbanan omel tuh akan dibalas dengan sesautu yang lebih besar
teringat kata-kata teacher omel:
"jika kita ikhlas dalam mengorbankan sesuatu yang bermakna dalam hidup kita,
Allah pasti membantu kita, Allah pasti membalasnya dengan sesuatu yang lebih
besar dan bermakna. jika bukan hari ini atau esok, mungkin ia pada suatu tarikh
yang lebih bermakna"
thanks teacher for the valuable advise

to my friends yang tak balik pada raya kali ni,
omel wish uolls selamat hari raya aidiladha,
sesungguhnya pengorbanan anda akan dibalas dengan sesuatu yg lebih berharga

bagi omel, omel balik adalah atas pengorbanan demi keluarga,
i love my family more,
my family is everything for me,

so, kepada anda semua, lakukan lah pengorbanan dengan hati yang ikhlas,
mudah-mudahan anda akan mendapat ganjaran yang lebih bermakna,

doakan omel untuk final exam sem II ni yew,
first paper on this wednesday, <3

1 comment:

NormaLiza Mah said...

hai...
BERKORBAN UTK PENGORBANAN.. SAYA SUKA UNGKAPAN ITU.... PENUH MAKNA TERSIRAT....

singgah usha entry usha iklan. sama2 tmbh tabung blog.
salam singgah.