Wednesday, November 23, 2011

indah di mata-NYA




salam and hi all over the world,,

tadi petang, aiman tetibe memaksa omel keluar berjogging, so, ikut kan lah jugak, walaupun malas sangat, at least keluar jugak peluh yang dah lama teperap dalam badan nih, nak kurus jauh lagi, huhu
so, sepanjang perjalanan omel, ramai jugak lah macek-2 yang terlebeh prihatin tu menegur omel, ade yang kate lame tak nampak, ade yg kate maken sehad (maksud nye gemuk ye disitu), macam-2 versi lagi lah, oke, the fact is, semua nye betul, huhu, memang omel gemuk! (.)
oke, disini bukan nak cita about sape gemuk sapa kurus, back to the agenda utama, alhamdulillah, syukur sgt bila berjogging tuh, ramai kanak-2 berusia lebeh kurang darjah 4, 5, 6 mcm tuh, diorang bermain bicycle dengan bertudung, sangat bersyukur satu perubahan drastik, sebab housing area tuh dekat dgn sekolah agama, so, no wonder lah perubahan ni terjadi, but omel respect dgn guru besar sekolah agama omel tuh, dy baru dalam 2 or 3 tahun kat sini, mase mula-2 masuk dy sgt marah apabila orang sekeliling tak reti menjaga batas aurat mereka, keluar dgn free hair and short lagi, so, alhamdulillah, berkat usaha dan doa ustaz rosli tuh, dpt juga dy merubah suatu yg telah menjadi kebiasaan kepada yg lebih sempurna di mata Yang Maha Esa, insyallah

No comments: