Friday, December 2, 2011

BESTIE EVER

salam guys,
first of all, nak comment about film Ombak Rindu,
mula-mula agak teruja na tengok, sampai aku antara yang terawal tengok,
first day on the first slot, mase beli tiket semalam(khamis aritu) kitorang yang kedua beli tiket,
memang sumpah excited gila. even booth ticket tak bukak lagi kitorang dah terpacak kat situ
*adasikitpembohonganberlakudisitu,hehehe



urm, cite ni bagi ak not bad lah, but tak de lah sampai 5stars aku bg
3star cukup kot, or maybe 2andhalf je
huhu, tak tahu lah, bagi aku Ombak Rindu tak lah se'best' yang aku sangkakan
film ni dari penerbit and pengarah cerita Lagenda Budak Setan (ifnotmistaken lah)
so, nak dibandingkan dengan LBS tuh, bagi aku jauh beze
kalau LBS tuh aku bole nangis teresak-esak,
tapi kat Ombak Rindu ni aku juz bole sebak je, tak nangis langsung, 
ketawa lagi adalah, coz duk sebelah si Nurhaziq tu mane pernah berhenti ketawa
even part-2 yang dlm bilik tuh mula-2 aku rase malu sikit tapi last-2 aku ketawa dgr komen si mamat tuh, memang tak de perasaan lah mamat tuh.



film gandingan Aaron Aziz (mydaddy) and Maya Karin
kat sini satu je lah nak puji, lakonan Aaron Aziz sangat mantap, congrates my dear papa, 
hehehe,
si Maya Karin oke-2 je lah, kadang-kadang nampak mcm tak berapa best
tapi ape pun Aaron mampu wat aku gigil separuh badan masa tengok part 'ranjang' cket nih
sometime aku fikir, ister si papa Aaron ni tak marah ke, (mymama lah) 
tapi aku baca kat satu sumber nih, isteri dia paham kerja husband dy, mcm oke je lah
and mengikut info dr kawan aku, anak Aaron sendiri pernah cakap dy tak nak tengok ayah dy berlakon dalam mane-mane film or drama, coz dy tak sanggup nak tengok ayah dy dgn perempuan lain not his mama, but for me, ape heran, kalau artis lain bole dpt pegang Aaron, wife dy dpt lebeh dr tu kan, tu pun kalau mr.Aaron ni org yg jenis loyal and jujur lah



and to me, my favourite Lisa, bole tahan best jugak
tapi aku tak suka dy berlakon watak jahat coz dy suka jerit-2 kalau watak jahat
maybe dy tak berapa pandai nk jd jahat kot, hahaha
tp ekceli dy bukan jahat sangat, biase lah, bila perempuan berkongsi kasih
sapa yang sanggup, even dapat payung emas kan kat akhirat nt

aku story serba sikit eah, yang laen korang pi tengok sendiri nt tak surprise
oke, mulanya, si Izzah (maya) ni kene jual ke club and kene jdi pelacur,
punya lah Izzah ni sedih bila dy tahu si Aaron org pertama yang sentuh dy, so dy pun minta Hariz (Aaron) jgn tinggalkan dy and Hariz pun decide beli dy dgn 3x harga uncle dy jual kat tauke club tuh.
so, Hariz simpan dy kat banglo dy, mmg cantek smua tmpat diorang shooting ni. Hariz kate kalau dy 'nak', bila-2 masa Izzah kene 'bagi' kalau tak dy hantar balik keclub tu, Izzah tak nak tanggung dosa, ye lah Izzah kat kampung dulu ustazah ajar ngaji, so dy mintak Hariz nikahi dy, nikah la kat Thailand without pengetahuan sesapa pun, one day, bila mila (Lisa) atau name sebenar Jamilah, hahaha, balik dari oversea, dah tamat belajar, dy dipaksa ibu nya untuk kawen dgn Mila, kawen ke diorang? sapa sebenarnya perampas? 
bagi aku part yang paling sedih, mase driver Hariz and his wife, tak ingat name, mak jah nan pak mat kot (name typical, selalu keluar kat tv name ni je) tangkap diorang tgh berpelukan, selama ni pak mat and mak jah ingat diorang ni bersekedudukan, takda hubungan yang sah, bila sekali terkantoi cem tu, Hariz mengaku, 
" Azrin Izzah isteri saya yang sah mak jah, pak mat, kami sudah berkahwin dua tahun yang lalu"
sumpah yang ni sedih, bagi aku lah, sungguh tercalar maruah aku bila kita dah kawen tapi orang lain ingat kita ni wat maksiat dalam satu rumah, bersekedudukan tanpa sebarang ikatan yang sah, sedangkan kita ada hubungan yang sah cuma keadaan tak mengizinkan untuk menyebarkan berita perkahwinan tersebut, sesungguhnya perkahwinan satu perkara yang mulia, tapi disebabkan  sedikit masalah, tercalar maruah Izzah apabila mereka semua menyangka mereka tidak berkahwin lagi. Hina sungguh tuh. Tak tau nae, tapi aku  memang sensitif bab-bab mcm ni. 
but, pendapat fidza nan nur, dyorg kate yang paling sedih, bila Izzah and Mila bertemu berdua,
bincangkan masalah suami mereka, and masa Hariz sakit terlantar kat hospital.


oke, next cerita kami bertiga keluar hangout,
seperti biasa, lepak at Kluang je, ape yang ade, Pizza HUt, Mcd, Big Apple, balek-2 tuh
kalau ade Tutti Fruitti sedap gak, Hagen Daz ke, waa
kalau hang out kat Melaka bole lah kite redah Hagen Daz kat Hatten tuh

oke, meh layann pic je lah, cite panjang pun tak guna,
bia gambar menceritakan segalanya

firstly lepak kat McD,
oke, breakfast aku on that day adalah Mcd Big Breakfast
and fat yang aku amek adalah 26 or 28 gram, lupa.
so, bayangkan la, breakfast je dah banyak gila fat yang aku amek, hhuhu

meandfidza

hampir tiga jam kat McD and sebanyak 7x uncle tu mop lantai
kitorang pun blah lah, and trus ke MBO Cinema,
sekali lagi kitorang antara yang first beli ticket Ombak Rindu, huhu
excited kemain, semua perbelanjaan ditaja oleh Mr.Nurhazziq,
katanya ni mcm sedekah company dy kepada kami
tambahnya lagi, untung bersih tahun ni tujuhangka, 3M katanya
*semuanyadustabelaka

mybff ever~
pilih menu dekat setengah jam and untuk habiskan makanan tiga jam
huhuhu
*kata nur, trademark fidza, amek gambar tak de kepala
hahhaa


tengok resit,,,
:
:
:
V
masih boleh tersenyum,, 
segala perbelanjaan ditanggung penuh oleh nurhazziq corp.


see,,,
three glasses
dat means, kitorang bertiga...
bukan berdua, bukan berempat, bukan juga berlima
ada paham?
ngeeee

ni dia, big boss,
*abangkawasan katanya
hahah, poyo lah
oke, ni lah nurhazziq, bff jugak,
so, kami keluar bertiga lah, 




~suka nya bila dia ceria~

im really happy when they are laughing


see, the cutest camera,
sumpah kecik and cumel gila camera tuh
sebesar separuh tapak tangan aku jeh,
fyi, fidza ni ratu segala barang cumel-2

muka kemai excited lagi
ni dah lapar tahap dewa la ni,,,
tak pe nur, makan, makan,,
pizza yang terbaru, cheese dy mmg ummphhh lahh
7jenis cheese tuh,
sumpah sedap, hantu cheese kan 

lastly...
tuan tanah kedaung lerr
*kuatmakan+kuattidur
hahahaha

BESTIE EVER
love you guys, 

lepas balik tu, aku tetibe terfikir bila kita dapat hangout sesama lagi
next year spm, fokus,
habes spm kot maybe bole,
lepas tu, continue ipt lak,
time tu my dream is wanna to fly to US
university of hampshire
waa, kalau my dream comes true, tiga empat tahun jugak kat sana
balik, dah tua, dekat nak kawen dah, 
mesti lepas ni susah dah nak lepak nan korang
pape pun, sayang korang, 
ke mana pun aku pergi, korang the best

words from fidza 
"sayang mel, mel and nur kawan yang paling best kat dunia ni"

No comments: