Wednesday, December 21, 2011

'ITEK Wonderful' : Pelengkap Jiwa


salam.


hey guys, what's up?

how about your Christmas preparation?
everything oke?
hopefully oke ye.

aku? hmm
mendenya nak get prepared untuk christmas?
aku tak sambut. cume bile ade pokok besar kat tengah alam Mall tuh, aku join lah.
tangkap gambar sana, posing sini, konon matsaleh celup.
pada hal pokok durian and rambutan at belakang umah lagi besar alam dari tuh,
tinggal letak kotak-kotak hadiah and reben-reben sikit.
cume tak berani nak posing maut dekat pokok tu, almaklum musim durian luruh. kang aku yang maut. hihi

ehhh, rakan-rakan sekalian, aku tak mao membebel panjang berjela, 
meh kita back to the TITLE.
it looks awesome, rite? haha. layaannnn.

itek??
what is itek?
ingat lagi entry aku yang ni - - - > KLIK
harus lah ingat kankankan?

apa maksudnya, , ,
yang ini kah??
sumpah cumel kan itek nih.

tapi. . . 

aku bukan nak cite pasal binatang bernama itik.

ITEK.
hanyalah gelaran bagi seorang sahabat.
hilai tawanya, dia yang terhebat.
jikalau berduka pasti terubat.
membuatkan kita senang berdekat.

ITEK.
si kecik manis.
bila dia marah aku rase nak nangis.
bukan garang bukan bengis,
cume tak betah bila digelar pengemis.

ITEK.
kata-katanya kadangkala lebih tajam dari pedang.
tapi percayalah hatinya tak berbelang.
tak suka orang cakap belakang.
kalau berani meh berterus terang.
jangan risau tak makan orang.
kalau rezeki lebih dapat pelempang.

ITEK.
homeroom aku yang paling rapat.
kalau ade gosip memang tak menyempat.
tapi dia tak suka mengumpat.
malah selalu beri 'nasihat'.
buat adik junior yg selalu pandang kami tak bertempat.
(itek, ni special, aku selalu perhati ko jeling-jeling adik form one, haha)

ITEK.
aku dah tak ada idea nak mengarang pantun seloka puisi tuh. aku tak tahu ape benda yang aku buat. tapi dari puisi *kot yang aku buat tuh lah cara aku describe kau, maybe ade yang tak betul sangat, but, sekadar nak sedap kan ayat tuh. hihi.


buat itek:

pelengkap jiwa ku, kau best. aku suka kawan dengan kau. aku ingat first day meeting homeroom 
sama-sama tak kenal. sama-sama tak tegur. aku ingat minah kerek mana lah ni. aku ingat mase oriented 
week, kau dengan geng pontian kau je. ramai kutuk kau, dalam hati, aku tak rase kau macam tu, aku 
paham bila kita kat tempat baru memang macam tuh, tapi masa bbq homeroom, aku dah makin kenal kau, 
kau tak lah sediam mungkin, aku ingat lagi first time kau gelak, memang sumpah aku cakap dalam hati kau 
bukan pendiam.

kat 4 ENG sem 1, kau lah yang membingitkan kelas tuh, even kene smash dengan ustaz 
din, kau tetap maintain dengan volume kau, bagus lah kau bukan jenis yang hipokrit.kadangkadang kau 
menjerit sampai kat floor aku bergegar. kadangkadang rase nak siram je air kat bawah ni, biar katil kau 
basah.

tapi part kau dengan adek sumpah aku suka. suweeet sanad oke. bila dengan ishmael, aku rase ape 
lah itek nih, mamat tuh, grrr. even homeroom sendiri tapi aku tak berkenan sangat ngan perangai dia tuh. 
tapi bila dengar kau gosip nan sopot, aku rase macam what the . . ? sumpah memang meletup lah. 
samasama otak tingtong, samasama huruhara. haha.aku akan ingat birthday kau 20 OKTOBER kan? its 
exactly same with my bff, tu yang aku akan ingat. itek, hari nih aku nak bagi kau glamer ciket, aku kasik 
tempek banyak-banyak gambar kau kat blog aku. meh jadi retis buat sementara waktu, part-time job yea, 
sempena cuti sekolah.



ni lah itek yang aku maksudkan. with her super duper cute lil sis. aku lupa nama adik dy, but i really adore with her adik, sumpah chubby!




oke, nak masuk blog aku, gaya harus lah retis gitu.
ni lah retis kelahiran terbaru yea,
nak sign uuuu?



aku rase dah macam nak buat iklan gigi pulak,
semua gambar harus ade gigi yang menawan
p/s: tandanya itek ni suka senyum, happy selalu



oke, ni gambar bukan gigi ye
cube kasik zoom ciket,
nampak tak?
NURDIANA YASMIN
yes. very beautiful name rite?
tu lah nama sebenar cik ITEK kiut miut tuh





oke, harus tersenyum
sebelah kekasih gelap a.k.a skandal kot, hahaha,
jangan marah,,, hehee
ni lah HOMEROOM kesayangan.


ni gambar faveret aku.
sama kecik sama cumel 
rindu saatsaat kau gado nan adek, hihi



kesemua anak dara cikgu syikin
haruslah ada aku,
cume malumalu kat belakang tuh
*padahal rase geram sangat asal muka aku cinonet sangat. hihi


oke, akhirnya. . .  
setelah di godeh sana sini
jumpa gak gambar itek bersama retis sebenar, hahaha
ni masa malam raya,
jadi haruslah semua nak nampak retis gitu kan? hihi
padahal DS maktab je kot. 
p/s: gambar retis harus ditempek besar-besar yew

oke, semua gambar adalah hakciptaterpelihara, dah telah di rompak disini ----> Klik
sorry ye itek, ambil tanpa kebenaran.

sebelum terlupa kasi promote ciket beliau punye blog
*ceh, dan dan guna beliau kan, hihi



kasik terjahhhh,
jum follow reramai, bagi jammed traffic dy, hihi



SAYANG KAMU! jumpa kat maktab ye nanti.
*belajar harus rajin ye sayang.



















No comments: