Friday, January 6, 2012

Kehidupan yg Serabut and CARELESS. I lost my valuable watch. T.T

hai. salam readers.

in the computer lab rite now. haha,
curicuri online ye azrin? heheh.

oke, secara rough nya, kehidupan aku after two weeks bersekolah,
aku boleh discribe in one word, SERABUT!
yeah, really. sangat serabut.
oke, las week, the wjole week, kami ada kem subjek,
all the time duduk kat dewan belajar and belajar.
but, sometime if aku boring sangat aku mula lah nak tidur.
tapi demi menjaga hati guruguru yang tengah mengajar tuh,
aku gagah kan mata ni, tongkat kan guna batang mancis, haha
so, as the result, aku mula lah mengarut tulis bukanbukan dalam buku nota kesayangan.
surat untuk future husband lah, future in-law lah, future child(s) lah
ni semua tiru blog mr.K, hahah

so, as the weekend comes, aku makin bertambah sibuk.
meeting sana sini.
sehingga aku jadi sangat pelupa, sangat penat, sangat kelamkabut,
sangat prmalas, sangat tak terurus dan sangat CARELESS.
oke, see the word careless, aku besar kan, coz ade something happen last three days.
aku tertinggal buku nota kesayangan dan my GOLD-BLACK BABY-G DIGITAL WATCH kat dalam kelas.
aku cume sedar bila dah sampai asrama je, so, aku decide nak ambil malam je, sebab aku yakin tak da sapa nak ambik.
bila malam menjelma, hilang juga segala benda. JAM aku HILANG. sumpah, aku menangis je dua tiga hari ni. my mum marah gila, my dad, aku tak cakapa lagi, but for sure dia dah tahu. aku sayang jam tuh, aku SAYANG. tu pemberian my dad after PMR last year. dah lah mahal and sumpah lawa. setakat ni kemana je aku pergi, semua akan cakap cantik nya jam. tapi tak sangka begitu penyudahannya. daddy, im so sorry. i reallyreallyreally sorry. i admit, yeah, its my fault, i careless!

so rite now, aku cuma mampu berdoa, Yam Allah, kau berilah petunjuk, kau permudahkan aku untuk mencari jam aku tuh, Kau bukalah hati mereka yang terambil harta aku tu semoga mereka mendapat hidayah dari mu.

wallahualam.
Wassalam.

notakaki: kita akan terasa sayang bila kita kehilangannya.

No comments: