Tuesday, May 29, 2012

The Best Teacher's Day Ever.

salam dude, peeps.

long time no see ye.
mmg busy cket lately nih. SPM dah maken dekat.
ni pun baru habes final sem 1.
belajar separuh mati. mmg struggle gile, sebabb sem ni mmg the worst sem laa.
hopefully final nt aq dapat ape yg aku impikan.

oke, news yg terbaru, aku arito nk drop subjek biology,
then, tetibe ade such a big prob yg dtg time tgh2 exam,
nk tak nak aku kene amek balik bio. dah dua minggu tak belajar tetibe kene amek.
mampuih, so dgn linangan air mata yg berduyun-duyun, aq pun dok memaksa my beloved dad pegi call cikgu dok mintak repeat paper. finally dapat jugak. kene my dad mintak baru dapat. aku mintak sendiri punya lah banyak hal, haihh. macammacam.

habeh je exam terus malam tuh stay up untuk event esok nye.
TEACHER'S DAY.
whooo, malam tuh memang berkampung kat dewan untuk preparation segala nya bhaii.
balek hostel dua pagi. memang nak tertanggal tumit aku, almaklum selaku bahagian protokol yg penat nak handle rehearsal malam tuh. huhu.

so, memang usaha dan penat lelah kami sangat berbaloi.
apabila segala persiapan dewan dapat disiapkan on time.
segala persembahan amat bermakna dan tak akan dilupakan.
gimik yg prepare last minute pun menjadi,
segala montaj dan gimik spontan disambut dengan gelak tawa semua penonton termasuk cikgu-cikgu yang garang yang dok pakat bawak rotan kehulu kehilir tuh.
choir yg practice dlm masa tak sampai 24hours pun akhirnya mendapat hadiah senyuman yg melebar dr ayahanda pengetua.

finally, ini yang kami terima, komen dari ayahanda pengetua sendiri:

" Best. Sangat best. Sambutan yang paling best sy pernah join. Tahniah kepada semua yg menjayakannya. Cuma ada beberapa perkara yg perlu diperbaiki dr semasa ke semasa."

last but not least. enjoy dgn pic. only the pictures can tell the truth.























nota kaki: tahniah dan sekalung penghargaan buat semua yang telah terlibat dalm menjayakan program kali ini. semoga jasa kalian mendapat rahmat dari Ilahi. InsyaAllah

No comments: