Saturday, June 2, 2012

My First Operation,

hye everyone.
sorry lame gak tak menghupdate blog niee.

tak de idea. plus busy.
oke, meh sini adek, abang kakak pacik macik atuk nenek sekalian
meh aku nak story ape yg happen kat aku on first june, (yesterday)

oke, pembuka lembaran June 2012 aku dipenuhi perasaan yg aku pun tak tahu nak describe mcm mane.
this is my first time.
dulu, aku begitu penakut nak masuk hospital.
dulu gak aku tak suka bau hospital,
dulu gak aku menyampah tgk auntie yg jd nurse kat hospital (gov laa, swasta thumbs up)
dulu mak ajak pergi visit my uncle my granny yr warded pun aku seboleh-2 nya taknak
dulu if pergi hospital, ill waiting them outside. sumpah penakut

the fact is aku penakut dengan segala benda berkaitan hospital.
sangatsangatsangat takut.
tapi aku tak takut makan ubat
aku tak takut nak pergi klinik,
kalau part injection, aku mcm oke-2 laa,
saked sikit bagi aku biase.
tapi injection yg part bahu je laa aku oke,
tapi part masuk air kat tangan or kat pelipat siku tuh sumpah aku TAKUT.
n aku akan elakkan seboleh yang mungkin.

nak dijadikan cerita, masa form 1 dulu (flash back, gulung filem banyak-2)
aku kene cikenpox, atau ade yg panggil demam campak.
aku jangkit dengan fidza, kawan sehidup semati aku. hehe
aku pun bahagia laa kene penyakit tersebut sebab aku boleh ponteng orientasi dulu
yelaa sape je yg suke orientasi mereka. nightmare oke.
so, aku pun tough, dalam mase 10 hari dah baik.
then, sebulan kemudian ade parut yg teramat besar.
tak saked. cume tak sukaa je, besar sgt.

then, tetibe, parut yg kembali berdarah terjadi, hahaha
macam mane silap nya, parut tersebut berdarah.
aku tahan. aku tunggu dy recover sendiri. alhamdulillah, sekejap je dah baik.
then a week after that,  parut mula berbisa, saked and berdenyut-denyut, saked
aku mintak ubat kat my mum, memandangkan dok hostel pergerakan aku terbatas.
so, ubat tuh bagus. thumbs up siket. hehehe
around bulan 4 and 5, saked tuh jadi balik,
dy kerap ulang seminggu sekali, mane tahan babe,
sampai tak leh berjalan taw. pulak tuh kene time aku sibuk handle majlis, memang aku dok tepi sambil menangis. kesian kan kat aku, huhuhu,

then, pergi laa klinik, klinik kata itu berbahaya and need to do minimal operation,
then, pergi hospital pada 25 mei, petang. after selesai majlis hari guru.
deal punya deal,
doktor kata appoinment seterusnya 1st June.
aku pun datang selamba je semalam.pagi around 9 o'clock kan
aku pun warded. aku lek je lah, tak de injection pape pun.
then around 12 noon, aku dah siap pakai baju untuk operation tu,
dy soh naek wheelchair, (macam aku tak leh jalan je)
sampai laa dewan bedah, i repeat it was my first time ever,
aku cool je, tak de laa takut mane,
dah siap semua procedure, aku pun terbaring and mula diberi ubat,
cari urat tu laa situasi yg paling menyeksakan.
doktor kate urat aku kecik sangat, almaklum budak lagii
maluu dgn doktor tuh, tapi saked punya pasal tak kesah dahh.

now, baru balek dr KLUANG UTAMA SPECIALIST HOSPITAL.
thanks to semua kakak n auntie nurse, abang yang kat dewan bedah
and a big thanks to Dr. Adhanizam bin Buyong, Obstetrics & Gynaecology (a.k.a pakar sakit puan)
ang special thanks to my parents yang dah berhabisan beribu ringgit for the sake of my health.
thanks semua.

haha, im not wearing tudung.
sorry.
muka orang saked,
time ni tgh lalok,
ubat tidur maseh ade, tapi aku tak tidur langsung, ahaha


2 comments:

Siti Fatimah Fuzz said...

hope u will recover after the operation....^_^

FaLAH said...

semoga cepat sihat ^_^