Sunday, February 10, 2013

Cooking, Mampukah aku?

Salam dude and babe.

Gong Xi Fa Cai buat Ah Pek, Ah Sow, AhLong dan juga AhNgah yang menyambut CNY. ehh, tak lupa juga kawan sekolah dulu kala, Shee Siew Wen and AhHazziq and AhFidzah yang menyambut nya dengan begitu gembira (kesian korang yg Chinese look, mesti banyak yg wish kan? hehehe). Buat Ah Pek dan kengkawan, waa banyak tension woo dengar lu orang maen bunga api, jangan sampai rumah lu yg berapi waa kerjakan, heheheh. inilah norma kehidupan kita, bertolak ansur lah sentiasa, time raya kita, segala tok nenek mercun korang bakar, so bile turn diorang pulak, jangan la bakar rumah org tuh, peace yaww~~~


 ok, back to de real topic, MASAK? MASAK? mampu ke aku nih? hehehe. kalaw buat round table and bukak topic masak, memang aku lah antara org yg akan lipat and gulung2 badan yg berlemak ni sampai aku muat masuk bawah meja, malu wooo, kalaw pegang sudip tuh silap2 boleh tergeliat lah tangan, betapa tak pandai nya aku dalam hal masak ni, yang aku pandai ngap je,,, aummmmmm. (sambil menternak lemaklemak yang degil ni)

alkisah tersebut nye sebuah cerita (panjang nye makadimah kan), sehari sebelum nak balik kampung, aku punya turn untuk masak memasak telah tiba, ouh lupa, sebagai langkah berjimat cermat (sejak bile aku kenal istilah berjimat cermat kan, hehehe) kami serumah pun pakat pakat nak masak untuk makan dinner kami, so, no more kedai and bungkus2, hehehe, ehhh, lupa, ade tak sape2 readers saya MPP atau AJK Asrama yg baruah? sila angkat tangan! mengaku sekarang. (Haish tak pasal2 ade rollcall mase first day balek nanti, hehehe, peace! -FACT-)

so, menu tonight is........... hehehe, kami dah sepakat nak makan besar malam tuh, (diorang memang saja nak kenekan aku kannn, kesian aku). berkat kesenian tangan aku yang memang begitu pakar dalam segala hal rumah tangga nih (alamak, terlebih sudah). so, de menu is AYAM MASAK KURMA, SAYUR KOBIS GORENG and GRILLED EGG. waaa, kelas kau jahhh, hahahaha


ok, ni dia rahsia memikat suami, hahaha, tips buat pengantin baru yg tak pandai masak, sekarang kite zaman moden derrr, guna je ni, bukan laki korang tahu, hahahaha, ini dia, cepat, mudah, senang dan murah, kalaw nak lagi murah gunakan lah CAP ECONSAVE ye, hehehehe. so, kami gunakan 6tin kurma ayam, CAP ADABI dan CAP YEOS ye kawankawan. 6TIN? bapak banyak kan? hehehe,, kami ade 14org, ramai kan? memeyy laaa,


nasi pulak, 8pot kecik tu ye, memang banyak, name je ank dara, semua kuat makan dan kuat menjerit hehehe

kepada sesiapa yang tak kenal inilah sayur KOBIS ye anak2, hehehe


hatihatilah ketika memotong takut kurang duit hantaran, hehehehe
(p/s: Mr. M berapa aritu? 30k? hehehe)


ini antara bahan2 nye ye,, kerana bawang ini lah, airmata wanita ku telah tumpas dgn begitumurah nye, hehehehe, aku mmg xleh tahan dgn bawang ni, sedeh sgt kisah nye, hehehe




ini lah yg terjadi apabila org yg tak pernah masuk dapur bajet2 nak masak, hahaha, 
sila rotate kepala anda sendiri ye, haha (tak sempat nak rotate)

   

ini lahhh hasil nye, aummmmmm, sedappp wooo, 
(ole la kan, main tipu, hehehe)

ok korang, selamat menjamu mataa, hehehe
till then, bye,

sape yang nak resepi, nak tutorial ke, sila email sy yew, hehehe






1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini